Är vid slavar, eller vad är vi?

´



Eleverna på Åva gymnasium är precis lika onöjda med maten som så många andra elever är på sina skolor.
När det serverades Thailändsk gryta med grön curry och skinka så nöjde sig inte eleverna med den korta innehållsförteckningen utan tog med sig en portion med mat till sin naturkunskapslärare som de lät kolla lite närmre på maten. Han kunde identifíera saker så som brosk, fettklumpar och tjocka blodådror. 
Och de vuxna undrar varför vi ungdomar klagar på maten som serveras i skolan, varför endel elever bara äter knäckebröd till lunch? Där tycker jag att ni har ett perfekt och komplett svar, man får senig mat, det ser fullkomligt vidrigt ut och man hittar oönskade saker i maten.
Är det inte dags att faktiskt lyssna på oss ungdomar snart, istället för att bara ignorera våra åsikter. Ni är så himla bra på att säga att vi ska äta ordentligt i skolan o sv. Men frågan är om ni själva verkligen skulle äta er mätta på den mat som serveras, eller om ni överhuvudtaget skulle äta utav maten.
"Skolrestaurang", är inte vad det borde kallas. För mig förknippas restaurang med god, vällagad mat. Istället för ordet "Skolrestaurang" borde det heta "Soppkök". Kanske inte ens det, de får i vilket fall bättre mat än vad endel ungdomar får på sina skolor runt om i landet.

Kommentarer
Postat av: Viktor

USch jag läste om det där tidigare, "oönskade" saker som vi har hittat i våran mat på skolan är levande sniglar i salladen och sen brukar det väldigt ofta vara hår i maten :S

2009-02-25 @ 23:51:06
URL: http://viktore.blogg.se/
Postat av: Lovisa

usch vad äckligt det där var. Fast känns som om våran mat inehåller det mesta iofs.

2009-02-28 @ 16:31:00
URL: http://lovisap.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0